OKR - en effektiv metode for å oppnå mål og resultater

Med OKR (Objectives and Key Results) kan en virksomhet sette klare mål og oppnå dem, samtidig som de sikrer at medarbeiderne arbeider mot det samme målet på en effektiv måte.

Trine Markusson Kvalberg

Trykk på taggene for å lese mer om hvor og hvordan vi benytter samme fag og teknologi


Å sette mål og oppnå dem kan være en utfordring for mange ledere og team. Det kan være vanskelig å definere klare mål og sikre at alle arbeider mot det samme målet på en effektiv måte. Derfor har OKR - Objectives and Key Results - blitt en viktig metode for mange organisasjoner og team rundt om i verden. 

OKR er ikke bare et verktøy for å sette mål og oppnå dem, men en metode som skaper fokus og engasjement for teamet og sikrer at alle arbeider i samme retning. Ved å bruke OKR kan ledere og team skape en klar forståelse av hva som er viktig og hvorfor det er viktig. Det gir også en mulighet til å evaluere og forbedre ytelsen over tid. 

Flere suksessrike organisasjoner som Google, Microsoft, Intel, Spotify og Airbnb har alle brukt OKR for å oppnå eksepsjonelle resultater.

OKR kan være like effektivt for små og mellomstore bedrifter og team, og kan bidra til å øke produktiviteten, motivasjonen og fokuset til alle involverte. 

Lytt til podcast om smidig målstyring med OKR 

I denne podcasten deler min kollega Betina og jeg fra våre opplevelser med å ta i bruk den smidige metoden Radical Focus med fokus på målstyring ved hjelp av Objectives & Key Results (OKR).   

okr-podcast.jpeg
📸 Betina og meg fra innspillingen av podcasten. Her viser de frem boka "Radical Rocus" av Christina Wodtke. 

Vi jobber begge med prosjektledelse og innovasjon og vi var sammen i et kundeprosjekt hvor vi opplevde manglende retning og felles forståelse i produktteamet. Løsningen ble å ta i bruk målstyringsverktøyet OKR for første gang.  

I denne episoden deler vi våre erfaringer fra den smidige reisen. Hør og lær mer om hva OKR er, hvorfor bruke det, hva som skiller OKR og Scrum samt mye mer. God lytt!  

Radical Focus – historien bak OKR 

Radical Focus er en bok skrevet av Christina Wodtke som gir et dyptgående innblikk i OKR-metoden og hvordan den kan brukes for å oppnå suksess. Boken tar for seg historien bak OKR og hvordan metoden ble brukt av Google og andre suksessrike organisasjoner. 

Wodtke tar OKR-metoden et skritt videre og kombinerer den med sine egne erfaringer som leder og gründer for å skape sin egen tilnærming til OKR kalt "Radical Focus". Radical Focus bygger på OKR-metoden og legger til en fokusert og konsistent tilnærming til planlegging og gjennomføring. 

Radical Focus har hjulpet mange organisasjoner og team med å definere klare mål og sikre at alle arbeider mot det samme målet på en målrettet og effektiv måte. Ved å følge Radical Focus-metoden kan teamene identifisere og fokusere på de viktigste målene, samtidig som de sikrer at alle involverte har en klar forståelse av hva som er viktig og hvorfor. 

I praksis innebærer Radical Focus å definere en "One-Page Strategic Plan" som inkluderer OKR-målene og en tidsplan for å nå dem. Planen skal være kortfattet og enkel, slik at den kan brukes som en daglig påminnelse om hva som er viktig. Ved å bruke Radical Focus, kan organisasjoner og team skape en mer effektiv og engasjerende arbeidskultur og oppnå eksepsjonelle resultater. 

 

Mer om våre historier og prosjekter

Ta kontakt om du vil vite hvordan vi kan hjelpe din virksomhet

Thor-Ole Johansen
Avdelingsleder
Plattform, Innsikt og Analyse i Region Sør
Marianne Tuen Smedås
Avdelingsleder, Øst Forretningsdesign