Microsoft Copilot – slik skiller du det fra Microsoft 365 Copilot og utnytter det i din virksomhet

Microsoft har nylig lansert flere AI-assistenter basert på generativ AI. Én av de er Microsoft Copilot, tidligere kjent som Bing Chat Enterprise. Verktøyet kombinerer generative modeller og internett-søk for å skape nytt innhold i form av bilder og tekst.

Mark West

Trykk på taggene for å lese mer om hvor og hvordan vi benytter samme fag og teknologi


Først og fremst – Microsoft Copilot og Microsoft 365 Copilot er ikke samme produkt. I denne artikkelen ser vi på forskjellene, og utdyper hva Microsoft Copilot kan brukes til og hvem det passer for.

Forskjeller mellom Microsoft Copilot og Microsoft 365 Copilot:

Microsoft Copilot 

Microsoft Copilot er en browserbasert AI-assistent som er lett tilgjengelig for bruk. Det er en rebranding av Bing Chat Enterprise, som ble lansert tidligere i 2023. 

Du får et chatbot interface som brukes for å stille spørsmål, hente og oppsummere informasjon, forbedre tekst eller generere nye bilder og tekst basert på dine instruksjoner.

Den kombinerer generative modeller som GPT og DALL-E med nettsøk for å sørge for at resultater alltid er oppdaterte.

Den har ikke tilgang til din organisasjonsdata, og Microsoft sier at all informasjon blir slettet på slutten av hver samtale. Dette betyr at Microsoft Copilot er et trygt valg for miljøer som vil ikke dele dataene sine eksternt.

Microsoft Copilot er også et billigere alternativ til Microsoft 365 Copilot fordi den allerede er inkludert i flere Microsoft 365-abonnementer.

Har du ikke Microsoft 365-abonnement? Microsoft planlegger fremover å tilby Microsoft Copilot for $5 per bruker per måned.

Microsoft 365 Copilot

En AI assistent som er tett integrert I Microsoft Office-produkter som Word, Outlook, PowerPoint, Teams og Excel.

På grunn at den tette integrasjon har Microsoft 365 Copilot tilgang til din organisasjonsdata. Denne tilgangen kan begrenses, men krever god data governance.

Microsoft 365 Copilot koster $30 per bruker per måned.

Microsoft 365 Copilot er et helt nytt produkt som er under lansering. Den har en del funksjonalitet som Microsoft Copilot ikke har, som f.eks. automatisk oppsummering av Teamsmøter.

De kommende mulighetene i Microsoft 365 Copilot vil være mange. Den skal blant annet kunne representere deg i møter, organisere mailen din, lage flotte presentasjoner og rapporter, og finne dokumentene du trenger. 

Hør mer om mulightene i denne podcastepiosden med våre egne eksperter.

Fordeler med Microsoft Copilot

Lave, faste kostnader

Microsoft Copilot koster $5 per bruker per måned, og er helt gratis hvis du allerede har et gyldig Microsoft 365-abonnement. Dette gjør Microsoft Copilot betydelig billigere enn Microsoft 365 Copilot ($30 per bruker per måned).

En del andre generativ AI-assistenter opererer med “pay as you go”, som kan føre til uforutsigbare kostnader.

Microsoft får ikke se din data

Microsoft Copilot har ikke tilgang til din organisasjonsdata, og all informasjon du legger inn i løsningen blir slettet på slutten av hver dialog. Denne informasjonen blir ikke lagret av Microsoft, og brukes ikke til opplæring av modeller. Det betyr at du kan ta i bruk Microsoft Copilot uten å være redd for at din data havner på avveie.

Kildetransparens 

Microsoft Copilot lister opp benyttede kilder sammen med svarene sine. På denne måten er det lett å kvalitetssikre alt du får fra Microsoft Copilot, og sørge for at det stemmer før du benytter informasjonen videre.

Oppdatert informasjon direkte fra nettsøk

Mens noen AI-assistenter ikke er oppdaterte med ny informasjon, kombinerer Microsoft Copilot generative AI-modeller med nettsøk. På denne måten sørges det for at den alltid svarer med oppdaterte informasjon. 

Hva kan du bruke Microsoft Copilot til?

Dokumentere kode

Limer du inn en kodesnutt kan du be Microsoft Copilot om å forklare hvordan den fungerer.

Generere kode

Limer du inn et bilde av et håndskrevet webgrensesnitt kan du be Microsoft Copilot om å generere HTML-kode for å realisere dette.

Oppsummere tekst

Limer du inn en lang tekst kan du be Microsoft Copilot om å oppsummere denne i kulepunkter.

Generere et utkast til et dokument

Du kan be Microsoft Copilot om å generere en disposisjon for en styrerapport.

Generere bilder til en presentasjon

Beskriver du et bilde du ønsker Microsoft Copilot skal generere får du fire forskjellige bilder du kan velge mellom.

Sammenlign alt fra produkter til tall

Du kan be Microsoft Copilot lage en tabell som sammenligner f.eks. Google Baard og Microsoft Copilot, basert på kostnad og databeskyttelse. 

Lage en bransjeanalyse

Du kan f.eks. be Microsoft Copilot oppsummere energibransjens største utfordringer i Norge, i 5 kulepunkter.

Tips for best mulig utnyttelse av Microsoft Copilot

Velg riktig “conversation style”

Microsoft Copilot tilbyr 3 ulike samtalestiler du kan velge mellom. Disse heter kreativ, balansert og presis. Hvis du ønsker et kort, konsist svar kan du velge presis. Kreativ modus resulterer i lengere svar, ofte med bilder. Balansert modus legger seg et sted mellom presis og kreativ modus.

Sjekk kilder og kvalitet

Microsoft Copilot lister opp alle kilder den bruker for å generere sine svar. Dette er veldig nyttig for kvalitetssikring av svarene. Generative modeller som GPT har en tendens til å hallusinere, det vil av de kan finne opp svar som ikke baserer seg på fakta. Du bør aldri ta i bruk svar fra generative modeller uten å sjekke at de er riktig!

Still flere spørsmål

Microsoft Copilot fungerer som en chatbot. I en samtale kan du stille opp til 30 spørsmål. Microsoft Copilot husker alt som er blitt skrevet i denne samtalen, så det er alltid mulig å be den om å vær mer tydelig, oppsummere sine tidligere svar eller forklare ting bedre. Når en samtale avsluttes glemmer MIcrosoft Copilot alt.

Vær nøyaktig

Vær spesifikk i dine spørsmål. Husk å bruk nøkkelord og unngå skrivefeil. Jo mer nøyaktig du er, jo bedre svar kan du forvente. Prøv å still det samme spørsmålet på en annen måte om du ikke får det resultatet du forventer.

Kontakt oss for en uforpliktende prat om hvordan du kommer i gang!

Mark West
Områdeleder
Plattform, Innsikt og Analyse i Region Øst
Joar Ulversøy
Enhetsleder i Bouvet, Dataplattform