PowerApps: Ferdig app på rekordtid

Klassisk softwareutvikling kan oppleves som for tidskrevende og kostbart for å kunne igangsette digitalisering på arbeidsplassen. Hyllevarer løser ikke alltid våre spesifikke behov, med begrensede muligheter for skreddersøm. Da forblir måten en alltid har gjort ting på, og som få egentlig er fornøyd med. Den gode nyheten er: kanskje du kan lage IT-løsningen selv med PowerApps!

Ginevra Jakobsen-Mendes

12. aug. 2019

Apper i luften

PowerApps muliggjør kodefri utvikling av bedriftsinterne apper og tjenester. Du kan for eksempel lage en mobilapp, hvor du kan omdanne manuelle prosesser til å bli digitale og automatiserte.  Med PowerApps kan du også skreddersy lister i SharePoint og opprette egendefinerte faner i Teams.

De konkrete fordelene med PowerApps er mange:

  • Spar tid: Du trenger ikke å bygge appen fra bunnen av. Komponentene i PowerApps er som Lego-klosser som kombineres etter behov.
  • Kosteffektivt: PowerApps er inkludert i Office 365-lisensen, med interne ressurser kan du gjøre jobben selv.
  • Adaptiv: Du trenger bare å utføre én utviklingsprosess for alle flater og operative systemer.
  • Smidig blir «smidigere»: Feedback mellom bruker og utvikler går hurtig, samtidig som godkjenning fra Apple eller Microsoft ikke er nødvendig.
  • Programmeringsferdigheter er ikke nødvendig: tjenesten kan utformes med klikk-og-velg, dra-og-slipp, og enkle Excel-formler, noe som gjør tjenesten tilgjengelig også for de som ikke kan programmere.

En praktisk innføring

PowerApps er en del av Office 365, som mange kunder allerede har. Vi foreslår ofte PowerApps til kunder som vil få mer ut av plattformen – helt kostnadsfritt.

Hos Bouvet kan du ta kurs i PowerApps. Hver måned går det introduksjonskurs, men det er også mulig å få kurs eller workshops på mer avansert nivåer. Man kan også velge ut en konkret case man ønsker å jobbe videre med.

Målgruppen for kurset er dem som ønsker en praktisk og strukturert introduksjon til PowerApps. Man kan finne mye informasjon på nettet, men det kan fort bli uoversiktlig, utdatert og vanskelig å vite hvilke kilder som er pålitelige. Vi gjør den jobben for deg!

Deltagerne lærer mest av å kunne prøve og feile. Vi har dermed designet et kurs hvor deltagerne kan lære om PowerApps gjennom praktiske caser og undervisning.

Apputvikling uten utviklere?

Når man utvikler en applikasjon eller annen tjeneste, må man huske at det er kresne brukere på den andre siden! Designtenkning må være i fokus: Brukere forventer tiltrekkende, intuitive løsninger. Ikke alle er født med designerhode, men alle kan lære å tenke design.

Kan vi si at softwareutvikling har kvittet seg med utviklerne? Det er kanskje å gå for langt. At «vanlig brukere» kan utvikle løsninger selv gir enorme muligheter, men dedikerte ressurser bør sikre robustheten og påliteligheten til datakildene, datasikkerhet, og langsiktig kontinuitet av tjenestene. Utviklere og administratorer har fortsatt en rolle i PowerApps-verden. Designere kan naturligvis også bidra i prosessen, dette kan også være anbefalt for å sikre blant annet universell utforming og koherens med bedriftsdesign.

Til slutt, husk at selv uten kurs er det verdt å logge seg på og bli kjent med PowerApps. Du vil se at det er lettere enn du tror!