To Bouvetere kåret til Norges fremste tech-kvinner

I år har vi gleden av å annonsere at Cecilie Wian er på Abelia sin liste over topp 50 kvinner i tech – og at Rebekka Olsson Omslandseter er kåret til en av landets fremste AI-kvinner for andre år på rad

Trykk på taggene for å lese mer om hvor og hvordan vi benytter samme fag og teknologi


Det er fortsatt bare 29 % av de ansatte og 33% av ledere i IT-bedrifter i Norge som er kvinner. For å løfte frem kvinnelige rollemodeller kårer flere bransjeorganisasjoner årlig kvinnelige rollemodeller innen teknologi.

Det er derfor stor stas at to av våre kolleger, Cecilie Wian og Rebekka Olsson Omslandseter, får anerkjennelse for jobben de gjør på årets utmerkelser. Les intervjuer med dem begge lenger ned i saken. 

 

Bouvet-tall om likestilling

Kvinneandel er noe vi aktivt arbeider med å øke.

– I Bouvet Norge er andelen kvinner på 30, 9 % i 2022.
I 2021 var andelen på 29,6 %.

– Av nyansatte i 2022 var 34,3 % kvinner.

– I ledelsen er kvinneandelen på 36,4 %i 2022.
Året før var andelen kvinner i ledelsen på 33,9 %.

– I toppledelsen vår økte kvinneandelen til over 50 % i 2022!

– I Bouvet sitt styre er 2 av 5 medlemmer kvinner.
Av våre ansattrepresentanter er to av tre medlemmer kvinner.

– I She Indexen har Bouvet en score på 74 poeng for 2022. Det er en økning på 14 poeng fra året før. She Index måler og sammenligner kjønnsbalansen i selskaper. Les mer om indexen her.

– I våre lederprogrammer er mangfoldskompetanse en del av programmet.

– Bouvet redegjør for sitt arbeid med likestilling og ikke-diskriminering i Likestillingsredegjørelsen til årsrapportene våre.

– I året som gikk kom det flere positive endringer for økt likestilling i vår bonusordning og foreldrepengeordning.

– Bouvet er gullpartner medODA-nettverket, som er en frivillig organisasjon av og for kvinner i norsk IT-bransje. 

– Bouvet samarbeider med Girl Tech fest og ADA ved NTNU som begge er initativer for å få flere kvinner til å velge teknologiutdanninger. 

– Vi har et åpent nettverk og kanal for mangfold og inkludering i Bouvet. Tusen takk til nettverket som i år, som årene før, har vært aktive bidragsytere til markeringer knyttet til 8. mars og likestillingen i Bouvet.

Cecilie blant Norges 50 fremste tech-kvinner

Abelia (NHOs forening for kunnskap- og teknologibedrifter) og ODA-Nettverk kårer de 50 fremste tech-kvinnene i norsk næringsliv.

På listen i år finner vi Cecilie Wian som til daglig jobber i Bouvet i Bergen. Hennes spesialfelt er personvern og IT-sikkerhet. 

 

_DSC1533.jpg
Cecilie er ekte rockestjerne! Foto fra markeringen av Norges 50 fremste tech-kvinner i Oslo 8. mars 

 

Cecilie er en av Norges fremste it-sikkerhetseksperter som ved flere anledninger har avdekket store sikkerhetshull i løsninger som brukes av mange mennesker i Norge.

Cecilie har et hjerte for mennesker og teknologien vi bruker, og engasjerer seg i å gjøre sikkerhet mer forståelig og brukervennlig. Hun er opptatt av at teknologi skal være trygg for brukerne.

Cecilie er en aktiv og høyt etterspurt foredragsholder nasjonalt og internasjonalt. Hun er også engasjert i ulike fagnettverk og deler av kunnskapen sin støtt og stadig, både internt i Bouvet og i den store verden. Hun er blant annet en aktiv bidragsyter til Security Champions-satningen vår og har flere ganger arrangert «Passord og prosecco», der hun hjelper kolleger med å sette opp passordhåndteringsløsninger og byr på et glass prosecco samtidig. 

På fritiden undersøker hun hvor sikre populære tjenester er. I 2020 viste hun hvordan Rema 1000 sin Æ app kunne misbrukes og i 2022 avdekket hun sårbarheter i Vipps, som gjorde det mulig å trakassere mennesker.

Hun har i flere år vært aktiv i forbindelse med Girl Tech Fest og engasjerer seg for å være et forbilde og få flere jenter til å velge it-relaterte utdanninger.

Overraskende nok er ikke Cecilie Wian tidligere blitt kåret til en av Norges fremste Kvinner i Tech. Vi syns det er på tide, forteller regionleder Anne Hasselgreen.

 

Rebekka er en av landets fremste AI-kvinner

Innen AI-feltet er kvinneandelen fortsatt altfor lav. Når bransjeavisen kode24 utfører spørreundersøkelser blant leserne sine, pleier kvinneandelen å ligge rundt 10 prosent. For å løfte frem og rekruttere flere kvinnelige pådrivere og rollemodeller til AI kårer NORA  (Norwegian Artificial Intelligence Research Consortium) årlig de 100 fremste AI-kvinnene i Norge. 

Rebekka-1.jpg

For andre år på rad finner vi vår kollega Rebekka Olsson Omslandseter. 

Rebekka er en fremragende data scientist og PhD-kandidat som presterer på et svært høyt faglig og akademisk nivå og hun er en viktig rollemodell for kvinner nasjonalt, internasjonalt – og ikke minst på Sørlandet, forteller Helene Tønnessen, vår regionleder i sør.

For tiden holder Rebekka på med doktorgraden sin ved Universitetet i Agder innenfor AI. Samtidig jobber hun i Bouvet med Data Science og er for tiden i prosjekt for Glitre Nett AS. Nylig var Rebekka i Perth, Australia hvor hun presenterte sine forskningsfunn fra doktorgraden sin på den anerkjente AJCAI-konferansen. 

Rebekka engasjerer seg for bærekraft og mangfold. Hun var veileder og mentor da Bærekraftfestivalen og UiA var medarrangører av CASSINI Hackathon.  Dette er en del av EUs satsing på entreprenørskap og innovasjon innen romfartsteknologi for å sikre et digitalt og bærekraftig Europa. Hun var også nylig veileder på årets GirlTechFest i Kristiansand. 

Les intervjuer med Rebekka og Cecilie 

Vi har stilt Rebekka og Cecilie et par spørsmål om hva de brenner for innen sine fagfelt og hva de synes om å bli utnevnt som rollemodeller innen teknologi. 

Relaterte historier